DSP Suceava asigură permanenţa în perioada Sărbătorilor Pascale pentru a răspunde prompt situațiilor ce ar putea să apară, mai ales că afluxul de turiști este mai mare


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că la nivelul instituţiei va fi asigurată permanenţa în perioada Sărbătorilor Pascale pentru a se răspunde cu promptitudine eventualelor situaţii care ar putea să apară pe parcursul acestor zile libere, ţinându-se cont că în această perioadă afluxul de turişti este mai mare.

Zorescu a spus că vor fi organizate echipe de permanenţă la domiciliu care să răspundă în orice moment la eventualele situaţii care pot să apară în această perioadă.

Ea a precizat că echipele de permanenţă au în componenţă inspectori ai Serviciului de Control în Sănătate Publică şi specialişti în activitatea de laborator din cadrul DSP Suceava.

Medicul sucevean a menţionat că unităţile sanitare cu paturi din judeţul Suceava sunt pregătite să asigure asistenţa medicală spitalicească şi în perioada Sărbătorilor Pascale.

“Ne vom asigura ca spitalele să fie aprovizionate cu medicamente, materiale sanitare, astfel încât să putem face faţă oricăror eventuale situaţii de urgenţă,” a subliniat Zorescu.

Inspectorii sanitari suceveni efectuează controale în unităţile de cazare şi de alimentaţie publică din judeţ

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a declarat pentru NewsBucovina că inspectorii sanitari suceveni efectuează, ca în fiecare an, în preajma Sărbătorilor Pascale, controale la unităţile de cazare şi în unităţile de alimentaţie publică din judeţ, în special, la cele situate în zona mănăstirilor.

El a spus că aceste controale vizează verificarea condiţiilor igienico-sanitare, modalitatea de utilizare a substanţelor biocide, dacă personalul acestor unităţi au efectuat examenul medical periodic şi dacă au urmat cursuri de noţiuni fundamentale de igienă.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de