Împrumutul de 67,7 milioane de lei pentru extinderea terminalului Aeroportului Suceava și modernizarea drumului Stulpicani-Ostra-Broșteni, va putea fi accesat de Consiliul Județean, fiind obținut avizul Ministerului de Finanțe


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, la Aeroportul Suceava, că în continuare Consiliul Județean Suceava și Aeroportul Suceava continuă proiectele de dezvoltare a aeroportului, unul dintre acestea fiind extinderea terminalului de plecări-sosiri.

El a spus că împrumutul aprobat de Consiliul Județean Suceava pentru acest proiect a fost avizat de Ministerul de Finanțe și a subliniat că CJ Suceava va face investiția din acest împrumut întrucât nu este eligibil pentru a obține finanțare europeană prin Programul Operațional de Infrastructură Mare(POIM).

„Studiul de fezabilitate a intrat în linie dreaptă ca să dăm drumul la procedurile privind proiectul tehnic și demararea licitațiilor pentru execuție. Din studiu a rezultat o valoare de circa 17 milioane de lei pentru terminalul nou pe care vrem să-l construim”, a spus Flutur.

Noul terminal cu o suprafață de 1.670 de mp este proiectat pentru procesarea a 560.000 de pasageri anual și vor putea fi procesați 340 de călători pe oră, față de circa 200 în prezent, astfel încât să permită ca în același timp să poată fi procesate două curse externe și una internă.

„Am demarat procedura și s-a aprobat de Ministerul de Finanțe derularea unui credit în baza căruia să facem investiția de la Aeroport” a menționat Flutur precizând că durata de execuție va fi de 12 luni.

El a mai spus că CJ Suceava dorește să acceseze fonduri prin POIM pentru drumul perimetral de 6,8 km, lucrare de circa 4,3 milioane de lei și pentru aparatura de securitate de 1,6 milioane de lei necesară pentru noile linii ale terminalului, dar și pentru o autospecială pentru deszăpezire, fiind în total proiecte de 1,7 milioane de euro.

Consiliul Județean Suceava a aprobat accesarea unui credit de 67,7 milioane de lei pentru modernizarea drumului Stulpicani-Ostra-Broșteni și pentru extinderea terminalului Aeroportului Suceava.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de