Ion Lungu se implică în realizarea pasajului subteran între corpurile Spitalului Județean Suceava: Teama mea nu e de bani, ci de implicațiile de acolo pentru că trec magistralele de utilități


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că se va implica în realizarea pasajului subteran care să facă legătura între clădirile Spitalului Județean Suceava subtraversând bulevardul principal între corpurile noi ale SJU și cele ale Spitalului vechi.

 

El a spus că a discutat cu managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, despre pasajul subteran și că a înțeles că acesta a și fost plecat să vadă un proiect similar.

„Să vedem dacă este posibil să facem. Să facem un proiect, să facem un studiu. Într-adevăr, este necesar. Păcat de investițiile făcute acolo”, a declarat Lungu care a adăugat că pentru funcționarea spitalului este necesară această subtraversare pentru că spitalul vechi e legat de cel nou, ca activitate.

Primarul a explicat că va trebui să se stabilească tehnic dacă se poate face.

„Primăria Suceava este dispusă să finanțeze acest pasaj, dar să vedem cum stau lucrurile. Teama mea nu este de suma de bani, ci de implicațiile de acolo, pentru că pe bulevard sunt magistrale principale de apă, canalizare, energie electrică, gaz metan”, a menționat Ion Lungu.

El a mai declarat că vrea să poarte o discuție clară cu Vasile Rîmbu în vederea începerii proiectului și să fie comandat un studiu de fezabilitate care să fie realizat de experți.

„Acum ne dăm cu presupusul”, a spus Lungu.

Necesitatea realizării unei legături între corpurile din Spitalul Județean Suceava este discutată de mai mult timp, iar președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a propus chiar și realizarea unei legături supraterane, dacă proiectul unui pasaj subteran nu se poate realiza. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de