Jandarmii suceveni au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei, în minivacanța de Paște

În perioada minivacanței de Paște, între 7 și 10 aprilie a.c., activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice și religioase.

Potrivit Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Jandarmeriei Suceava, în intervalul de timp menţionat jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de șapte apeluri efectuate prin 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, jandarmii din cadrul celor șase posturi montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

„În dispozitivele de ordine publică au acționat 70 de jandarmi în fiecare zi. S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei.

Totodată, au fost constatate 11 infracţiuni, dintre care 7 în cooperare cu poliţia (printre acestea enumerându-se: contrabandă-2, deținere de droguri de risc pentru consum proriu-2, loviri și alte violențe-3, tulburare a ordinii publice-1, violența în familie-2 și o infracțiune cu privire la regimul circulației)”, a menționat sursa citată.

La sfârșitul acestei săptămâni, 60 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la următoarele evenimente: „Balul Gospodarilor” din sala de festivități a Gării Burdujeni; meciurile de fotbal din cadrul Ligilor a IV-a și a V-a, pe stadioanele din localitățile Verești, Gura Humorului, Frasin și Suceava;  concert Andra, în parcarea Shopping City Suceava; slujba sfinţire a apei prilejuită de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”, care va avea loc în imediata apropiere a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.