O fetiţă de şapte luni a murit ca urmare a complicaţiilor respiratorii cauzate de rujeolă, fiind al doilea caz de deces înregistrat în judeţul Suceava de la începutul anului din cauza acestei boli


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a informat, vineri, într-un comunicat de presă, că o fetiţă în vârstă de şapte luni din mediul rural al judeţului Suceava, care era diagnosticată cu rujeolă, a murit săptămâna trecută, în a cincea zi de la internarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, ca urmare a evoluţiei nefavorabile şi a complicaţiilor respiratorii cauzate de rujeolă.

“Copilul a decedat ca urmare a evoluţiei nefavorabile şi a complicaţiilor respiratorii cauzate de rujeolă, în a cincea zi de la internare, în ciuda acordării celor mai bune servicii medicale”, precizează Zorescu.

Ea a declarat că sugarul nu avea vârsta recomandată pentru a fi vaccinat antirujeolic.

“Nu cunoaştem cu exactitate sursa de îmbolnăvire, dar atragem din nou atenţia, şi pe această cale, asupra faptului că este necesară vaccinarea tuturor copiilor începând cu vârsta de 9 luni”, a spus medicul epidemiolog sucevean.

Autorităţile sanitare sucevene recomandă părinţilor cu copii cu vârsta mai mică de nouă luni să evite, pe cât posibil, prezenţa în locuri aglomerate, contactul cu copii mai mari şi nevaccinaţi, dar care pot transmite boala.

Directorul executiv al DSP Suceava mai precizează că în judeţul Suceava s-au înregistrat de la începutul acestui an peste 100 de cazuri de rujeolă, iar în ultima perioadă s-a constatat chiar o uşoară creştere a numărului de îmbolnăviri.

“Rujeola este o boală cu transmitere aerogenă, cu grad de contagiozitate de peste 99 la sută în populaţiile receptive ( nevaccinate), ce poate avea o evoluţie gravă, în special la copiii cu vârstă mică, de aceea vaccinarea antirujeolică este singura metodă de prevenţie”, a subliniat medicul Cătălina Zorescu.

De precizat este că acesta este al doilea caz de deces cauzat de rujeolă înregistrat în judeţul Suceava de la începutul acestui an.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de