Flutur, la inaugurarea Zonei de Agrement Tătărași: Municipiul Suceava are nevoie de mai multe zone de agrement, dar și de terenuri pentru dezvoltare urbanistică. E anormal ca sute de hectare de teren de la ADS să le ții blocate în centru orașului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a participat, vineri, la inaugurarea primei zone de agrement a municipiului Suceava l-a felicitat pe primarul Ion Lungu și și-a exprimat convingerea că nu se va opri doar la această zonă ci va continua și cu Parcul Șipote.

„Suceava avea nevoie de zone de agrement. Mă bucur că va continua cu Parcul Cetății zonă de agrement pentru municipiul Suceava pentru că o aglomerare de 100.000 de locuitori are nevoie de așa ceva”, a spus Flutur.

El a arătat că zona de agrement inaugurată va atarge mulți suceveni ceea ce înseamnă că mai puțini suceveni vor fugi la Gura Humorului și în alte părți pentru agrement.

Flutur și-a exprimat speranța și că pe râul Suceava, prin regularizare, se vor putea și alte zone de agrement și în zona Ițcani și în zona comercială, menționând că se poartă discuții cu Apele Române, cu Ministerul Mediului cu Primăria Suceava pentru a găsi și alte locuri de agrement.

„Apreciez această inițiativă. Sunt convins vă va fi o oază de liniște pentru suceveni”, a spus Flutur.

El a arătat că zona de agrement nu e departe de centru și că se poate veni și pe jos, dar că trebuie prevăzute mai multe parcări.

„Faci un lucru bun și trebuie să te gândești la soluții pentru parcări. Cred că asta va trebui să fie preocuparea dumneavoastră principală”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că Suceava are nevoie de terenuri pentru dezvoltare urbanistică.

„Sper că vom găsi soluții și înțelegere în Parlamentul României ca din terenurile Agenției Domeniului Statului să mai putem da Primăriei municipiului Suceava o suprafață de teren pentru dezvoltare, fie că vorbim parc industrial, fie că vorbim de zone de construcții. Cred că este anormal ca în centrul unui oraș ca Suceava să ții blocate sute de hectare de teren ale ADS și să nu dai drumul la dezvoltarea pe orizontală urbanistică”, a spus Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de