34 de permise reținute și amenzi de peste 111.000 de lei date de polițiștii suceveni în weekend


Intră acum și în grupul de

Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier împreună cu Biroul Rutier Suceava au organizat în zilele de sâmbătă și duminică, 14 și 15 aprilie a.c., acţiuni pentru prevenirea şi combaterea încălcării regimului legal de viteză pe tronsonul rutier Gura Humorului – Frasin – C-lung Moldovenesc – Vatra Dornei – Poiana Stampei şi pentru prevenirea şi combaterea conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza municipiilor C-lung Moldovenesc, Vatra Dornei şi a comunelor arondate.

„Au fost testaţi cu aparatul etilotest 187 conducători auto, fiind constatate   infracţiuni şi aplicare 130 sancţiuni contravenționale, în valoare de 111.410 lei”, a precizat IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au reţinut 34  permise de conducere, din care 21 pentru viteză, 10 pentru depăşire, 3 pentru alcool şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, 14 aprilie a.c., un echipaj rutier a oprit pentru control pe DJ 177A, pe raza localităţii Doroteia, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani din oraşul Gura Humorului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce  va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de