Tineri cercetați de polițiștii suceveni după ce au sustras mașinile părinților


Intră acum și în grupul de

Doi tineri sunt cercetați de polițiști după ce au sustras mașinile părinților și au ieșit la plimbare, deși nu au permise de conducere.

Potrivit Poliției Județene Suceava, duminică dimineața, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, ce acționa pe DC Vețău din comuna Putna, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii au trecut la urmărirea respectivului autoturism, având în funcțiune semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliție.

„Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 23 ani, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autoturismul ce aparține tatălui său a fost sustras din curtea locuinței, fără consimțământul acestuia”, a precizat IPJ Suceava.

De asemenea, duminică seara, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DC Costișa din comuna Frătăuții Noi autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Dornești.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autoturismul ce aparține mamei sale a fost sustras din curtea locuinței, fără consimțământul acesteia”, a menționat sursa citată.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.

În ambele cazuri polițiștii au deschis dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.


Intră acum și în grupul de