Garda Forestieră Suceava: Zeci de arbori tăiați ilegal în zona Cârlibaba într-o pădure cu „funcții deosebite de protecție a mediului” deținută de Primăria Borșa în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, a anunțat, marți, că în urma unei patrulări în pădurile proprietate privată de la limita județului Suceava cu județul Maramureș, în zona Cârlibaba, delegații Gărzii Forestiere Suceava au observat tăieri ilegale de arbori într-o suprafață de pădure deținută de Primăria Borșa pe raza județului Suceava.

Potrivit acestuia, era evident că fapta respectivă are caracter de infracțiune silvică, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, astfel încât cercetările ulterioare să fie făcute cât mai eficient.

În urma controlului efectuat s-a constatat că, în suprafața de pădure respectivă, s-au tăiat ilegal 65 arbori, cu un volum de 78 mc și o valoare de peste 40.000 lei.

Pe o parte din cioatele rămase s-a identificat aplicarea unui dispozitiv care ar fi trebuit să justifice tăierea arborilor respectivi.

„Valoarea prejudiciului constatat este foarte mare deoarece parte din pădurea în cauză are funcții deosebite de protecție a mediului”, a menționat Gășpărel.

Poliția a deschis în cauză un dosar penal, urmând ca faptele să fie cercetate iar cei vinovați să fie trași la răspundere, a precizat sursa citată.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de