Tânăr ucrainean reținut de polițiștii de frontieră suceveni după ce a fost prins la Vicovu de Sus cu șase colete cu ţigări de contrabandă

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetăţean ucrainean, a fost reținut, miercuri, de polițiștii de frontieră suceveni, după ce a fost prins la Vicovu de Sus cu șase colete cu ţigări de contrabandă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 18 aprilie a.c.,poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră au observat trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre localitatea Vicovu de Sus, transportând colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă spre teritoriul ucrainean. În urma acţiunii, a fost reţinută o persoană, care a fost identificată ulterior ca fiind cetăţeanul ucrainean Vladimirovici C., în vârstă de 24 de ani”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai spus că autoritățile de frontieră ale statului vecin au fost informate concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite șase colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a mai arătat că polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii persoanei în cauză împreună cu coletele la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii baxurilor, s-a constatat că acestea conţin 2.700 de pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Astfel, marfa  în valoare de 31.590 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea soluționării legale.