Bărbat din Valea Moldovei, reținut și apoi plasat sub control judiciar după ce și-a lovit soția și a strâns-o de gât încălcând ordinul de protecție care îl obliga să nu se apropie de femeie


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Valea Moldovei a fost reținut și ulterior pus sub control judiciar după ce, marți seara, a încălcat ordinul de protecție care îl obliga să nu se apropie de soția sa și a lovit-o și strâns-o de gât.

Astfel, potrivit Parchetului Judecătoriei Gura Humorului, procurorii au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbat pentru nerespectare a hotărârii judecătorești și violență în familie.

El este acuzat că marți seara în jurul orei 20:30, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în camera locuinței unde domiciliază soția sa, respectiv la parterul locuinței comune din Valea Moldovei , a prins-o de gât, a împins-o şi a lovit-o pe aceasta, cauzându-i leziuni pentru care necesită 2-4 zile îngrijiri medicale.

Bărbatul a  încălcat  măsurile prevăzute şi dispuse prin ordinul de protecție emis de Judecătoria Gura Humorului prin sentinţa civilă nr. 92 din 02.02.2018 respectiv obligaţia de a nu se apropia la o distanță mai mică de 20 metri față de soţia sa precum şi  interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu soția sa.

Față de bărbat s-a dispus, miercuri, reţinerea pe o durată de 24 de ore, iar prin ordonanţa procurorului de caz din data de joi  s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, stabilindu-se mai multe obligaţii printre care şi aceea de a nu se apropia de persoana vătămată.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de