Doi ucraineni au primit interdicție de a intra cinci ani în România pentru că au încercat să intre în țară prin Vama Siret cu țigări de contrabandă ascunse în mașini


Intră acum și în grupul de

Doi cetăţeni ucraineni au fost sancţionaţi contravenţional şi au primit interdicţie de a intra în România pe o perioadă de 5 ani, după ce în autoturismele pe care le conduceau au fost depistate pachete cu ţigări ce erau ascunse în spaţii special amenajate.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat duminică, într-un comunicat de presă, că polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au descoperit, vineri, pe sensul de intrare în România, două autoturisme, care aveau locașuri special amenajate în bordul acestora, în care transportau țigări de proveniență ucraineană.

El a spus că în autoturismul condus de un cetăţean ucrainean, în vârstă de 30 de ani, au fost descoperite 400 de pachete de ţigări în timpul unui control amănunţit efectuat de poliţiştii de frontieră şi de lucrătorii vamali, care erau ascunse într-un spațiu special amenajat în bordul autoturismului.

Poroch Seriţan a menţionat că ţigările în valoare de 600 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a mai spus că în cel de al doilea autoturism, condus de un alt cetăţean ucrainea, în vârstă de 44 de ani, au fost depistate, tot în bordul mașinii, într-un locaș special amenajat, 220 pachete țigări, în valoare de 330 de lei, care au fost confiscate, iar şoferul a fost amendat cu 5000 de lei.

“În ambele cazuri, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățenii ucraineni au primit interdicție de a intra în România, pe o perioadă de 5 ani”, a mai precizat comisarul şef Ilie Poroch Seriţan.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de