Razii în peste o sută de baruri, discoteci, case de pariuri și săli de jocuri din județul Suceava, în noaptea de sâmbătă spre duminică


Intră acum și în grupul de

Peste 150 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfășurat o amplă acțiune în barurile şi discotecile de pe raza judeţului Suceava. De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, acţiunea s-a desfăşurat în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 21.00 – 04.00, pe raza întregului judeţ, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.

„Conducerea IPJ Suceava a iniţiat o acţiune cu efective sporite în vederea asigurării unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă”, a precizat Poliția Suceava.

Astfel, acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc, dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

De asemenea, un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice.

În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate şi de ordine publică au efectuat verificări în peste 30 de unităţi de alimentaţie publică.

„Au fost sancţionaţi mai mulţi minori care consumau alcool sau fumau în incinta unor baruri, fiind luate, de asemenea măsuri de sancţionare şi faţă de administratorii unităţilor respective şi faţă de personalul de serviciu. De asemenea, în cadrul acțiunii au fost identificate și ridicate în urma controlului corporal sau al locațiilor de organizare obiecte interzise (spary-uri iritant lacrimogene, obiecte înțepătoare, etc.)”, a arătat Poliția Suceava.

Conform comunicatului transmis, acţiunea a fost orientată pe trei segmente: verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 03.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

În cadrul acțiunii, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au pus în aplicare planul de măsuri „Siguranța de weekend”, fiind desfășurate activități de informare și instruire în baruri, cluburi și discoteci din Liteni, Dolhasca, Preutești, Bogdănești și Suceava.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni și au legitimat peste 1.000 de persoane, la nivelul întregului judeţ fiind verificate peste 100 de locaţii.

Totodată, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8450 lei, au fost organizate 20 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost reţinute trei permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice. (M.T.)

 


Intră acum și în grupul de