Un tânăr din Rădăuți, fără permis, a furat mașina tatălui său și a ieșit la plimbare. El a fost prins de polițiști pe un drum din Frătăuții Noi

Un tânăr de 20 de ani, din municipiul Rădăuți, este cercetat de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, după ce a condus, fără permis, mașina neînmatriculată a tatălui său.

Potrivit IPJ Suceava, marți, 24 aprilie a.c., la ora 01.10, un echipaj mixt format din polițiști ai Secției 4 Poliție Rurală Gălănești și polițiști de frontieră au oprit pentru control pe DC Vuliva, din comuna Frătăuții Noi, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Rădăuți.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul aparţine unei femei de 44 de ani din judeţul Ilfov, autorizația de circulație provizorie fiind expirată din 06.03.2018”, a menționat Poliția Suceava.

 

Din primele cercetări și din audierea șoferului, polițiștii au stabilit faptul că  autoturismul a fost luat de acesta din curtea tatălui său, din municipiul Rădăuți, fără știrea acestuia, autoturismul fiind cumpărat la începutul lunii martie 2018.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracțiunilor de „punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furtul în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural. (M.T.)