USV trimite 160 de studenți în tabere gratuite la mare și la munte


Intră acum și în grupul de

Studenții Universității „Ștefan cel Mare” Suceava pot beneficia de tabere gratuite la mare și la munte, pe perioada vacanței de vară.

Potrivit unui anunț al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, pentru a participa la competiția „Tabere Studențești 2018”, studenții trebuie să depună cererile tip la secretariatele facultăților până pe 22 mai 2018.

„În acest an USV a primit un număr de 160 de locuri gratuite în taberele studențești pentru perioada vacanței de vară 2018, iar beneficiarii acestor locuri sunt studenții finanțați de la bugetul de stat din ciclurile de licență și masterat, integraliști (studenții care au promovat la toate disciplinele de studiu din anul anterior de școlarizare) și sunt în vârstă de până la 35 de ani, în conformitate cu prevederile art. 2 al Metodologiei privind Organizarea și Desfășurarea Programului Național „Tabere Studențești” 2018”, a precizat sursa citată.

Reprezentanții USV au mai arătat că în cazul studenţilor – cazuri sociale, criteriul de student-integralist nu se aplică, ierarhizarea acestora făcându-se exclusiv în baza criteriilor sociale.

Conform Metodologiei privind Organizarea și Desfășurarea Programului Național „Tabere Studențești” 2018, pot beneficia de tabere gratuite studenții orfani de ambii părinți, cei proveniți din casele de copii sau plasament familial sau cei proveniți din medii defavorizate, precum și studenții cu rezultate deosebite la învățătură în anul precedent de școlarizare, respectiv studenți care au participat la organizarea activităților culturale, artistice, științifice, sportive și de voluntariat din cadrul USV.

„Selecția celor 160 de studenți se va face conform Metodologiei privind Organizarea și Desfășurarea Programului Național „Tabere Studențești” 2018”, au menționat reprezentanții USV. (M.T.)


Intră acum și în grupul de