Primarul Ion Lungu anunță că bazinele de la Ștrandul Ițcani vor fi demolate, iar această zonă va fi refăcută de la zero: Vom face un proiect cât mai bun și cât mai funcțional


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că inițiativa sa de redeschidere a Ștrandului Ițcani prin reamenajarea actualelor facilități nu se poate realiza întrucât expertiza tehnică a evidențiat că toate bazinele prezintă fisuri și trebuie dărâmate.

„Ne-am dorit să reabilităm ștrandul în acest an. Din păcate, expertiza tehnică spune că trebuiesc dărâmate toate cele trei bazine. Noi am spus că le vom folosi, dar expertiza spune că sunt fisuri extinse. Sunt și vechi aceste bazine, au peste 40 de ani”, a spus Lungu într-o conferință de presă.

El consideră că în acest caz trebuie aplicat dictonul „Festina lente”.

„Trebuie să ne grăbim încet. Vom dărâma aceste bazine. Am dat deja comandă pentru lucrarea nouă”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că este clar că în aceste condiții nu se mai poate deschide ștrandul în acest an.

„Îmi doresc din toată inima să avem anul viitor deschis ștrandul cu apă caldă, cu mai multe bazine de înot, cu locuri de joacă”, a precizat Ion Lungu.

El a adăugat că a fost regândit întregul proiect.

„Oamenii de specialitate vor putea gândi să fie un proiect cât mai funcțional. Avem loc de parcare, avem acces. Vom face proiectul integrat. Vom face unul cât mai bun și cât mai funcțional”, a conchis Ion Lungu.

În vara anului trecut, primarul Ion Lungu a spus că nu se mai poate ca sucevenii să traverseze încă o vară fără ștrand public și că din acest motiv a început demersurile pentru refacerea Ștrandului Ițcani.(T.B.)


Intră acum și în grupul de