Flutur, la inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei: După raftul american de cărți vreau să vorbim într-o zi de investiții americane la Suceava. Grupuri de turiști americani au ales Bucovina ca destinație turistică de lux


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei, în prezența adjunctului șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, că își dorește ca după raftul cu cărți americane să vorbească, într-o zi, și despre investiții și investitori americani la Suceava.

Flutur a salutat prezența la Suceava a lui Abigail Rupp și a transmis o invitație și pentru ca ambasadorul Hans Klemm să vină în vizită la Suceava.

El a apreciat că  avut o discuție consistentă la Palatul Administrativ cu Abigail Rupp, precizând că în ceea ce privește colaborarea în domeniul bibliotecilor, bazele bazele colaborării cu SUA s-au pus în 2006-2007, când au venit primele donații de carte la Suceava.

„Foarte lăudabilă este o investiție în carte, în știință, în copii, în tineret”, a spus Flutur.

El consideră că această investiție este o temelie pentru viitoare investiții economice.

„Aș vrea, de la Raftul de cărți american, să vorbim într-o zi despre investiții și investitori americani în parteneriat cu noi, cei de aici din România, de la Suceava”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a menionat că a făcut o prezentare largă a oportunităților de investiții în județul Suceava, fiind discutate și posibile colaborări în perioada următoare și în domeniul economic, cu parcul industrial Suceava și Siret, de parteneriatul cu USV, o universitate de elită a cărui rector, Mihai Diminan, predă și în SUA.

Gheorghe Flutur a mai declarat că dincolo de schimburi de experiență este nevoie și de promovarea turismului.

„Suceava a fost aleasă ca zonă de turism de excelență, turism de lux. Suntem la a treia apariție a grupurilor de vizitatori, cu turiști americani, cu avionul de lux, care au ales Bucovina și pentru frumuseți, pentru monumentele UNESCO, pentru gastronomie, pentru partea de tradiții și original. Avem despre ce vorbi și merită să vii în Bucovina”, a spus Flutur.

El și-a declarat tot sprijinul pentru colaborări în viitoare pentru că acestea sunt „cărămizi și pietre de temelie” pentru viitoare relații și mai puternice cu SUA.

Flutur a mulțumit SUA pentru sprijinul consistent pe care îl acordă României și județului Suceava.

„Vreau să contați pe noi. Vă așteptăm în Bucovina”,a mai spus Flutur.

Adjunctul șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, a participat, miercuri, la inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei, iar dimineața a avut discuții oficiale cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și cu prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de