Polițist sucevean pus sub control judiciar fiind acuzat că a organizat 43 de înmormântări. El a și condus un autoturism funerar la înmormântări deși avea permisul suspendat. În acest caz au fost efectuate percheziții în șase locații

Un polițist sucevean este cercetat penal pentru că se ocupa servicii funerare și a fost depistat că a condus, deși avea permisul suspendat, un autovehicul funera în cadrul unei ceremonii de înmormântare în Bălăceana și Ilișești.

Parchetul Tribunalului Suceava a anunțat, miercuri, că în cursul zilei de marți lucrători de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, au procedat la efectuarea de percheziţii, în baza mandatelor de percheziţie emise de Tribunalul Suceava, în șase locaţii, printre care sediul unui post de poliție din zona rurală a județului Suceava, domiciliile unor persoane fizice şi sediul unei persoane juridice.

După finalizarea percheziţiilor, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au fost aduse în vederea audierilor 5 persoane, una dintre acestea, lucrător de poliție, având calitatea de suspect în cauză.

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de lucrătorul de poliție menționat (agent de poliţie care își exercită atribuțiile de serviciu în cadrul unui  post de poliție din zona rurală a județului Suceava), pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, și pentru că a condus un autovehicul pe drumurile publice deși avea permisul suspendat.

Faţă de agentul de poliţie s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit cercetărilor, în perioada august – decembrie 2017 lucrătorul de poliție menționat a desfăşurat în mod continuu operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită, funcţia de agent de poliţie, respectiv a administrat în fapt o societate comercială (în cadrul căreia nu deține nicio calitate oficială), cu sprijinul soţiei sale, care a acţionat în unele cazuri ca persoană interpusă, în sensul că a prestat servicii funerare, a gestionat achiziţiile şi livrările efectuate de societate, a efectuat plăţi şi încasări, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Astfel, acesta a prestat servicii funerare complete sau parţiale (toate serviciile: îmbălsămarea şi îmbrăcatul defunctului, asigurarea sicriului şi a accesoriilor necesare, transport funerar, livrare de coroane şi coşuri de flori etc. sau numai o parte din acestea) aferente unui număr de 43 de ceremonii de înmormântare și a vândut 35 de coroane funerare către diverși clienți, efectuând încasări şi obținând şi în acest mod venituri.

 

Sursa citată arată că în data de 29.08.2017, agentul de poliţie menționat a efectuat transport mortuar la o ceremonie de înmormântare, conducând autovehiculul pe drumurile publice de pe raza localităţii Bălăceana, iar în data de 08.09.2017, a efectuat transport mortuar la o altă ceremonie de înmormântare, conducând autovehiculul pe drumurile publice de pe raza localităţii Ilişeşti, deşi exercitarea dreptului de a conduce îi era suspendată în perioada 16.06.2017 – 13.09.2017.

 

În acest caz cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.(N.B.)