Vicepreședinte al CJ Suceava: Se vor dubla taxele de salubritate plătite de cetățeni dacă Guvernul introduce taxa ecologică de 120 de lei/tona de deșeuri


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Viorel Seredenciuc a declarat, joi, în plenul Consiliului Județean Suceava că taxele de salubritate plătită de cetățeni se va dubla dacă Guvernul va introduce taxa de 120 de lei/tona de deșeuri.

Seredenciuc le-a transmis consilierilor județeni PSD care au putere de convingere să transmită Guvernului să nu introducă taxa ecologică de 120 de lei/ tonă.

El a spus că introducerea taxei a fost amânată până la 1 ianuarie 2019 și că se va și majora de la 80 lei/tonă la 120 lei/tonă.

„Să nu se introducă acea taxă ecologică din 2019, care va ajunge la 120 de lei pe tonă. Dacă se va aplica acea taxă se vor dubla taxele plătite de cetățeni pentru deșeuri. Va fi o lovitură foarte puternică pentru populația județului”, a spus Seredenciuc.

El a mai spus că în ceea ce privește depozitele ecologice din județ, cel de la Pojorâta ar urma să fie recepționat peste circa o săptămână, la la cel din Moara se desfășoară licitația pentru desemnarea unui operator.

Seredenciuc a prezentat în ședință pașii efectuați pentru ca proiectul să fie finalizat.

„Sperăm ca într-o săptămână să facem și recepția la terminarea lucrărilor”, a spus Seredenciuc.

În ceea ce privește depozitul ecologic de la Moara se află în desfășurare procedura de selecție pentru operator.

„E o procedură greoaie.Vrem să avem un rezultat la licitație cât mai corect și cât mai legal”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a spus că urmează ca acolo să fie instalată și un încălzitor pentru levigat, dispozitiv care nu fusese prevăzut în proiectul inițial.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de