Gospodărie din Poieni-Solca, afectată de un incendiu izbucnit din cauza unui foc în aer liber

O gospodărie din comuna Poieni-Solca a fost afectată de un incendiu ce a izbucnit joi după-amiază, din cauza unui foc în aer liber.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșana, au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardea un depozit de furaje, construit din lemn și acoperit cu azbociment, cu pericol de propagare a flăcărilor la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești”, a spus Găleată.

El a menționat că au ars clădirea adăpostului de animale pe aproximativ 80 de metri pătrați, circa 7 tone de fân, 10 metri cubi lemn de foc și 5 metri cubi de cherestea.

De asemenea, s-au degradat 1,5 metri cubi lemn de foc, două tone de fân și altele.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a mai arătat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite de la un foc în aer liber (foc deschis în spații deschise).

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarului și restul anexelor gospodărești, cu bunurile aferente”, a menționat slt. Alin Găleată. (M.T.)