Polițiștii de frontieră din Vama Siret au confiscat două mașini după ce au descoperit, în spaţii special amenajate în bordul acestora, țigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Vama Siret au descoperit, joi, două autoturisme care aveau spaţii special amenajate în bordul acestora și în care se aflau țigări de proveniență ucraineană.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în primul autoturism, condus de către cetățeanul ucrainean Mykhailo C., în vârstă de 50 de ani, poliţiştii de frontieră împreună cu reprezentanți de la autoritatea vamală au descoperit, ascunse și nedeclarate, în bordul maşinii, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 600 pachete de țigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

De asemenea, în al doilea autoturism, condus de către cetățeanul ucrainean Heorhii K., în vârstă de 33 de ani, a fost descoperită, tot în bordul mașinii, într-un spaţiu special amenajat, cantitatea de 450 pachete țigări, de aceeași proveniență, marca Kent.

„În ambele cazuri, țigările în valoare totala 1.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorii auto au fost sancționaţi contravențional, cu amendă în valoare de  5.000 lei. De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățenii ucraineni au primit interdicție de a intra în România pe o perioadă de 5 ani”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de