Amenzi de aproape 13.000 lei date de jandarmii suceveni în minivacanța de 1 Mai

Jandarmii suceveni au dat amenzi de aproape 13.000 lei și au constatat trei infracţiuni, dintre care una de consum ilicit de droguri, în minivacanța de 1 Mai.

Potrivit Jandarmeriei Suceava, în perioada 28 aprilie – 02 mai 2018 a.c., activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a avut un caracter preponderent preventiv, iar misiunile au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice, sportive și religioase.

„În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 24 apeluri efectuate prin SNUAU 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice”, a precizat Jandarmeria Suceava.

Astfel, jandarmii din cadrul celor șase posturi montane au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane şi prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

De asemenea, în dispozitivele de ordine publică au acționat 70 de jandarmi în fiecare zi.

„S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 66 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.900 lei.  Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni (1 infracțiune – consum ilicit de droguri, 2 infracțiuni de loviri și alte violențe)”, a menționat Jandarmeria Suceava.

(M.T.)