Elevi de la Eco-Școala ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia au sprijinit amenajarea ecologică a curții gradiniței din Milișăuți


Intră acum și în grupul de

Vineri, 4 mai 2018, la GPN Milișăuți, în cadrul parteneriatului încheiat între Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia, Școala Milișăuți – GPN Milișăuți și Primăria Comunei Șcheia la care s-a alăturat Primăria Oraşului Milișăuți pentru realizarea de activități comune din proiectul ecologic LeAF – ”Să învățăm despre pădure”, în cadrul subproiectului ”Pădurea te hrănește”. Parteneriatul a fost încheiat în luna noiembrie 2017 și se desfășoară pe perioada anului școlar 2017 – 2018.

Preșcolarii și inimoșii părinți ai acestora, i-au așteptat pe elevii clasei I de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu” Șcheia pentru a le da ajutor în amenajarea ecologică a curții gradiniței din Milișăuți. Aceștia au plantat flori, butași de căpșuni și fructe de pădure în roți de cauciuc pline cu pământ de flori și și-au folosit imaginația și priceperea pentru a vărui roțile cu var lavabil colorat.

Părinții preșcolarilor din grupa mică au adus flori, var lavabil și pensoane iar primăria Milișăuți, pământ de flori. Primăria Șcheia a asigurat transportul celor 17 elevi harnici de la Șcheia care au muncit alături de micuții preșcolari la Milișăuți,

Punându-și mănușile, elevii, părinții, doamna educatoare Georgeta Laurus – GPN Milișăuți, domnul învățător Nicon Flutur și profesor Iulia Buzuleac de la Școala din Șcheia precum și consilierul personal al Primarului Orașului Milișăuți, au ajutat ca cele 17 cauciucuri de mașină să devină 17 minigrădini cu flori și căpșuni. Toate acestea au fost o parte din pregătirile pentru activitățile ce vor avea loc în cadrul Cercului pedagogic din data de 10 mai 2018, preșcolarii gătind de sărbătoare grupele și curtea gădiniței.

Elevii școlii din Șcheia au sărit în ajutor în calitate de parteneri și pentru că au o experiență de 12 ani de Eco-Școală, plantând la Milișăuți, peste 200 de crăițe, 100 de fire de lăcrămioare și 30 de butași de căpșuni.

Prof. Iulia Buzuleac


Intră acum și în grupul de