Sub deviza „Zero la mie!”, Poliția Suceava a făcut o razie de amploare în baruri și discoteci și în apropierea acestora. Polițiștii au utilizat și teste antidrog


Intră acum și în grupul de

O acţiune de amploare în baruri, discoteci și în proximitatea acestora a fost organizată de poliţiştii suceveni sub deviza ,,Zero la mie”

  Acțiunile au avut ca scop prevenirea faptelor de violență și a evenimentelor rutiere pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a substanțelor interzise, iar în acest scop, pe lângă aparatele etilotest din dotare, polițiștii au utilizat și teste antidrog, a anunțat Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată precizează că la la IPJ Suceava se află în derulare Programul de prevenire a faptelor cu violență 2018 și că în urma analizei cazuisticii din anii precedenți s-a evidențiat faptul că odată cu apropierea sezonului cald, operatorii economici organizează activități de distracție pentru tineri la terase și cluburi, generându-se și un risc infracțional crescut, datorat în mare parte consumului excesiv de alcool.

În aceste condiții, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și descurajarea comportamentelor antisociale,  poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfășurat o amplă acțiune pentru ca tinerii să se distreze în siguranță și au fost organizate razii în barurile, discotecile, sălile de jocuri de noroc, în special în localitățile din proximitatea frontierei de nord.

De asemenea, au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la unitățile de alimentație publică.

 

La acţiune au participat peste 50 de polițiști, dar și lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări Suceava, menționează sursa citată.

 Acțiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi disciplină care să permită tinerilor veniţi să se distreze în mod civilizat să poată face acest lucru în deplină siguranţă dar și verificarea legalității funcționării localurilor și asigurarea acestora cu sisteme de securitate și s-a desfăşurat în perioada 05-06 mai 2018 , atât în mediul rural cât şi în mediul urban.

Totodată, polițiștii au vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc dar şi siguranţa rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acţiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile şi discotecile şi consumă băuturi alcoolice, iar în acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate şi de ordine publică au efectuat verificări în peste 20 de unităţi de alimentaţie publică.

Poliția explică în comunicat că această acţiune a fost orientată pe trei segmente : verificări la sălile de jocuri de noroc şi săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00 , razii în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

De subliniat este că în cadrul acțiunii, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au pus în aplicare planul de măsuri ,,Zero la mie”, fiind desfășurate activități de informare și instruire în baruri, cluburi și discoteci din Straja, Brodina, Ulma, Vicovu de Sus, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, iar în timpul acţiunilor au fost legitimate peste 800 de persoane.

Mai mult, polițiștii de prevenire, în colaborare cu polițiștii rutieri au desfășurat în mod separat și activități de identificare a persoanelor care conduc vehicule sub influența substanțelor interzise și au fost utilizate în acest sens teste antidrog pentru salivă, din fericire nefiind identificate la volan persoane care să fi consumat substanțe interzise.

În schimb, în urma testării cu aparatul etilotest au fost identificați mai mulți șoferi sub influența băuturilor alcoolice și au fost aplicate 63 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 47.500 lei.

 Polițiștii au organizat filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost reţinute 4 permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice, fiind ridicat, totodată și un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii suceveni atrag însă atenţia asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate,un comportament responsabil şi civilizat putând duce la prevenirea unor situaţii conflictuale care să degenereze în acte de violenţă.

„Totodată, este necesară o implicare activă şi permanentă a personalului specializat în pază şi protecţie angajat la nivelul cluburilor şi discotecilor pentru a  putea detensiona şi preveni orice situaţie de risc.           Astfel de acţiuni care necesită un efort uman şi logistic sporit din partea IPJ Suceava vor continua, poliţiştii  atrăgând atenţia asupra faptului că  manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent și față de consumul de alcool la volan”, subliniază Poliția Județeană Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de