Zece colete cu țigări de peste 175.000 lei abandonate de contrabandiști, după ce polițiștii de frontieră din Brodina au tras un foc de armă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din Brodina au confiscat, luni, 15.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, luni, 7 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.15, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat către interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, însă, în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și s-au dispersat spre localitatea Ulma”, a spus comisarul-șef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că pe timpul acțiunii polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale prin voce.

Totodată, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit 10 colete voluminoase cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

„Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 175.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de