Holzindustrie Schweighofer anunță noua politică de aprovizionare cu masă lemnoasă, mult mai strictă

Holzindustrie Schweighofer a anunțat, joi, noua politică de aprovizionare cu masă lemnoasă, artătând că și-a luat angajamentul de a consolida industria sustenabilă a lemnului în România.

Astfel, în ianuarie 2017 compania a prezentat un plan de acțiune ale cărui măsuri sunt peste cerințele legislației în vigoare, iar pentru o companie de prelucrare a lemnului, precum Holzindustrie Schweighofer, sprijinirea gestionării durabile a pădurii începe cu decizia de achiziție.

Compania precizează într-un comunicat de presă că, în conformitate cu principiile planului de acțiune, compania a actualizat și a consolidat în mod semnificativ politica de aprovizionare cu masă lemnoasă. „Scopul nostru este să reflectăm mai bine nevoile clienților noștri și să răspundem preocupărilor diferitelor părți interesate” a precizat Jürgen Bergner, membru în consiliul de administrație al grupului Schweighofer.

Sursa citată precizeazcă că noua politică este supusă unei perioade de consultare cu părțile interesate și scopul acesteia este să indice în mod clar care sunt principiile de bază în activitățile de aprovizionare ale Holzindustrie Schweighofer. De asemenea, această politică include noi angajamente, în special în ceea ce privește ariile protejate, precum pădurile virgine, se menționează în comunicat în care se amintește că în 2015, Holzindustrie Schweighofer a introdus politica „zero lemn din parcurile naționale” care este menținută.

„Parteneriatele și relațiile pe termen lung – în special cu furnizorii noștri – sunt esențiale pentru Holzindustrie Schweighofer. Noua politică include acum reguli mai clare pentru suspendarea relațiilor de afaceri sau excluderea partenerilor care nu respectă cerințele noastre pentru o industrie sustenabilă a lemnului”, adaugă Jürgen Bergner.

Această procedură a fost consolidată pentru a diminua și pe viitor riscul aprovizionării cu lemn ce contravine politicii noastre, susține compania care subliniază că o evaluare calitativă și continuă a modului de administrare a pădurilor este importantă pentru gestionarea durabilă a acestora.

Astfel, Holzindustrie Schweighofer se angajează ca începând cu anul 2025 să atingă obiectivul de a cumpăra doar lemn certificat și să raporteze anual în mod public progresele realizate în acest scop.

Holzindustrie Schweighofer dorește să inițieze, să mențină și să intensifice dialogul cu părțile interesate, aspect pe care s-a pus și va fi pus un accent deosebit.

„Apreciem toate opiniile pe care le-am primit de la diverși factori interesați în ultimele luni. Pentru a arăta că dorim să comunicăm în mod deschis cu toate grupurile interesate, indiferent de punctul lor de vedere, publicăm, de asemenea, o declarație privind rolul și responsabilitatea morală a companiei noastre în ceea ce privește aprovizionarea cu masă lemnoasă”, menționează Jürgen Bergner.

WWF și Agent Green sunt doar câțiva dintre cei care și-au exprimat punctul de vedere cu privire la noua politică și la declarația privind rolul și responsabilitatea morală a companiei austriece în ceea ce privește aprovizionarea cu masă lemnoasă.

Holzindustrie Schweighofer dorește să demonstreze că a ajuns într-o nouă etapă în ceea ce privește implicarea sa în România pe teme de gestionare legală și durabilă a pădurilor și comerțului cu material lemnos, mai arată sursa citată.

„Suntem hotărâți să încurajăm și alte părți interesate să se alăture inițiativei privind o industrie sustenabilă a lemnului”, concluzionează Jürgen Bergner.(N.B.)