Peste 2000 de cadre didactice şi didactice auxiliare din judeţ, cuprinse în activităţi de formare continuă organizate de Casa Corpului Didactic Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul Casei Corpului Didactic Suceava, profesor Manuela David, a declarat, joi, că în cursul acestui an şcolar peste 2000 de cadre didactice şi cadre didactice auxiliare din judeţ au fost şi sunt cuprinse în activităţi de formare continuă derulate de instituţie.

David a spus într-o conferinţă de presă că cele 2250 de cadre didactice şi didactice auxiliare au fost cuprinse în activităţi de formare continuă, în cursuri acreditate şi avizate de către MEN.

Ea a precizat că CCD Suceava derulează şi activităţi cultural-educative, iar partenerii instituţiei în organizarea acestora sunt  82 de unităţi de învăţământ din judeţ, dar şi ISJ Suceava, CJRAE, Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina şi Teatrul municipal “Matei Vişniec” Suceava.

Directorul CCD Suceava a amintit trei dintre activităţile cultural-educative la care instituţia a fost co-iniţiator sau iniţiator, respectiv Salonul Internaţional de Carte “Alma Mater Librorum”, desfăşurat săptămâna trecută la USV, Clubul “Storytelling” şi Festivalul „CDIdei în cărţi”, aflat la a IV-a ediţie, la care sunt înscrise 70 de echipe şi 152 de elevi participanţi.

Ea a spus că Festivalul „CDIdei în cărţi”  este în derulare în şcoli şi va avea faza judeţeană pe 19 mai 2018, la Muzeul Bucovinei din Suceava, iar în cadrul evenimentului este inclus un concert susţinut de elevi şi profesori ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de