Bronz pentru USV la Turneul Internațional de Fotbal „Carpathian Space” din Ucraina


Intră acum și în grupul de

Echipa de fotbal a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a câștigat medalia de bronz la Turneul Internațional de Fotbal „Carpathian Space” din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al USV, în perioada 4-6 mai 2018, orașul Ivano-Frankivsk din Ucraina a găzduit turneul internațional de fotbal pentru studenți Carpathian Space, la care au participat echipe reprezentative din Ucraina, Lituania, Polonia și România.

„Ca urmare a implementării strategiei de internaționalizare a Universității „Ștefan cel Mare”, inclusiv prin realizarea unor acțiuni de cooperare cu parteneri din Europa Centrală și de Est, prin inițiativele dezvoltate la nivelul statelor din regiunea carpatică și colaborările interinstituționale, România a fost reprezentată de echipa de fotbal a universității sucevene”, a arătat sursa citată.

Având în componență studenți de la mai multe facultăți, coordonați de conf. univ. dr. Bogdan Grosu și asist. univ. dr. Florin Onesim, echipa USV a reușit să facă o impresie frumoasă, situându-se pe poziția a treia, asigurându-și astfel medalia de bronz.

Echipa a fost formată din: Corniță Nicolae – FEFS, anul I, Sili Alexandru – FIESC, anul III, Hariton Ionuț – FEFS, anul I, Plohoi Mark – FSEAP, anul II, Tulei Vladimir – FLSC, anul II, Chicaroș Tudor – FIMMM, anul III, Vicol Dumitru – FIESC, anul II, Susanu Marin – FEFS, anul II, Susanu Victor – FSEAP, anul I, Moraru Vadim – FSEAP, anul II, Frunză Daniel – FIG, anul I, Buium Alexandru – FIMMM, anul II, Andreica Vasile – FIMMM, anul II.

Reprezentanții USV au apreciat în mod deosebit organizarea impecabilă și seriozitatea organizatorilor. Acest fapt, precum și satisfacția de a se afla pe podium, au determinat ca studenții să revină la Suceava nu doar cu medalii, ci și cu o experiență care să le dezvolte spiritul de echipă, cel competitiv și dorința de a fi mai buni atât pe plan sportiv, cât și academic.

„A fost o competiție caracterizată de o organizare impecabilă, staff-ul ucrainean dând dovadă de o mobilizare și de o seriozitate maximă. Din fericire, băieții noștri au practicat un joc bun, bazat pe emulație, care le-a adus la sfârșitul competiției satisfacția de a se afla pe podium, obținând medalia de bronz. Sperăm că, la următoarea participare, rezultatele obținute vor fi și mai bune, vor asigura o vizibilitate pe măsură sportului universitar sucevean și vor contribui la promovarea imaginii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava”, a declarat asist. univ. dr. Florin Onesim.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de