Transport ilegal de lemn depistat în comuna Sadova. Șoferul a fost amendat cu 5000 de lei, autocamionul a fost indisponibilizat, iar lemnul confiscat


Intră acum și în grupul de

Un camion cu remorcă a fost indisponibilizat de polițiștii suceveni, vineri, după ce au constatat că era folosit la un transport ilegal de lemn.

Potrivit Poliției Județene Suceava,  un echipaj mixt format din polițiști ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Suceava și ai Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a oprit, vineri, pentru control pe DN 17, din comuna Sadova, autoutilitara cu remorcă condusă de un tânăr de 25 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, documentele prezentate de conducătorul auto pentru control sunt neconforme, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 28,87 m.c. lemn rotund de esență rășinoase.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos în valoare de 7.398 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta, iar ansamblul auto în valoare de circa 60.000 lei a fost indisponibilizat, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de