Peste 300 de amenzi în valoare de aproximativ 160.000 de lei date de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor pe fondul vitezei excesive

Serviciul Rutier Suceava și polițiile municipale și orășenești au organizat în zilele de 12 și 13 mai a.c. acţiuni tematice atât în mediul urban, cât şi în mediul rural de pe raza județului, pentru combaterea accidentelor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost aplicate 304 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 159.947 lei, din care 198 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 41 de permise de conducere, din care 20 pentru viteză, 21 pentru alte cauze şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 28 de ani, din Republica Moldova, a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea Molid, cu viteza de 80 km/h și fără a purta centura de siguranță, iar autoturismul condus prezenta defecțiuni tehnice.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare.

(M.T.)