Deputat liberal sucevean, întrebare directă ministrului Olguța Vasilescu despre pensiile sucevenilor: Când se vor recalcula toate pensiile pentru grupele I și II de muncă ale sucevenilor pensionați înainte de 2011?


Intră acum și în grupul de

Un deputat liberal sucevean a solicitat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, să prezinte termenul până la care pensiile sucevenilor pentru grupele I și II de muncă vor fi recalculate pentru cei care s-au pensionat înainte de anul 2011.

Astfel, deputatul liberal Angelica Fădor a întrebat, în Parlament, pe ministrul Muncii să prezinte termenul de recalculare a pensiilor sucevenilor.

Ea cere termenul până la care vor fi  recalculate toate pensiile pentru grupele I și II de muncă, pentru cetățenii care au ieșit la pensie înainte de anul 2011, in județul Suceava.

„Recalcularea pensiilor conform Legii nr.192/2015 se aplică pentru acei pensionari care au lucrat în fostele grupe I și /sau a II-a de muncă, dar care nu au beneficiat de măsurile de majorare aplicate anterior (în perioada 2008 – 2011) pentru că la determinarea punctajului mediu anual al acestor pensionari numărul total de puncte realizate s-a împărțit la un stagiu complet de cotizare mai mic decât cel general, prevăzut de legea cadru”, a explicat Fădor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de