Primarul Ion Lungu anunță că impozitele locale pentru 2019 vor fi majorate cu inflația, apoi scăzute astfel încât să rămână la nivelul anului 2018


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că impozitele și taxele locale urmează să fie corelate cu inflația, conform prevederilor legale, dar că acestea vor fi astfel recalculate încât creșterea generată de inflație să ducă la același cuantum în 2019 ca în 2018.

El a spus că în ședința de Consiliul Local, conform legii, urmează să fie aprobate taxele și impozitele locale pentru anul 2019, iar conform Codului Fiscal, este obligatorie actualizarea la inflație.

Potrivit primarului, anul trecut inflația a fost conform indicilor INS de 1,34 la sută.

„Deci vom face două proiecte de hotărâre, unul de actualizare la inflație a actualelor taxe și impozite locale, iar apoi vom aproba taxele și impozitele locale pentru 2019”, a spus Lungu care a adăugat că vor fi scăzute aceste taxe și impozite astfel încât în anul 2019, cu toată majorarea la nivelul inflației sucevenii să nu plătească niciun leu în plus.

„În concluzie, taxele pentru 2019 rămân nemodificate”,a spus primarul.

El a adăugat că un apartament cu o cameră rămâne cu impozit de 84 de lei, de două camere-151 de lei, cu trei camere-218 lei și cu patru camere 251 de lei.

„Vom face acea actualizare la inflație, iar apoi le vom scade astfel încât taxele și impozitele locale pentru 2019 să fie identice cu 2018”, a conchis Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de