Tânăr sucevean imobilizat și încătușat după ce a fost blocat în trafic de polițiști. El conducea băut și fără permis un autoturism și a încercat să facă schimb de locuri cu fratele său pentru a evita sancționarea


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au încătușat, sâmbătă seara, un tânăr din municipiul Suceava pe un drum comunal din Dumbrăveni după ce acesta a încercat să fugă de poliție și să facă schimb de locuri cu fratele său pentru a nu fi sancționat.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă seara la ora 21.25, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea, pe raza localității Dumbrăveni, la intersecţia dintre DN 29 cu DC 62A, au observat faptul că pe DC 62A se deplasa un autoturism.

Echipajul de poliție a  pătruns pe DC 62 A, moment în care s-au pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie în vederea opririi autoturismului pentru legitimarea conducătorului auto.

Conducătorul autoturismului nu a respectat indicaţiile ce i-au fost efectuate, astfel încât s-a procedat la depăşirea și blocarea acestuia.

Cel aflat la volan a încercat să se coboare de la volan imediat şi să facă schimb cu fratele său, dar polițiștii au procedat imediat la folosirea mijloacelor din dotare, respectiv imobilizarea şi încătuşarea conducătorului auto, legitimat în persoana unui tânăr de 18 ani, din municipiul Suceava.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, aparatul indicând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, s-a stabilit faptul că tânărul de 18 ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

În acest caz s-a deschis un dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” şi „conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de