Un tânăr din Putna care conducea băut și fără permis un autoturism, a oprit mașina și a fugit când a văzut un echipaj de poliție


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 27 de ani din Putna a oprit mașina pe care o conducea și a fugit de poliție pentru că era băut și fără permis, pe numele său fiind deschis acum un dosar penal.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă în jurul orei 12.10, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, pe raza comunei Putna, s-au sesizat cu privire la faptul că, la vederea echipajului de poliție, un tânăr care conducea pe Drumul comunal ”Gară”, din sens invers un autoturism, a oprit brusc, a coborât de la volanul acestuia după care a încercat să fugă de la fața locului.

Tânărul a fost somat verbal pentru a se opri și totodată și s-a trecut la urmărirea pedestră a acestuia, fapt ce l-a determinat pe conducătorul auto să se supună somației și s-a oprit.

Cu ocazia verificărilor efectuate conducătorul auto a fost identificat ca fiind un tânăr de 27 ani, din comuna Putna, stabilindu-se totodată că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

El a fost testat cu aparatul etilotest a șoferului, rezultatul fiind de 0.26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din cercetări a mai rezultat faptul că autoturismul aparține unui bărbat de 57 ani, din comuna Putna și că proprietarul autoturismului i-a l-a încredințat șoferului deși cunoștea că acesta nu posedă permis de conducere.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere” și de asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă conform OUG 195/2002 R pentru faptul că a condus autoturismul sub influența băuturilor alcoolice și pentru faptul că nu avea documentele prevăzute de lege asupra sa.


Intră acum și în grupul de