Încă un copil al unei familii de refugiați s-a născut la Rădăuți. Parwana este al doilea copil al unei familii de afgani și este cel mai tânăr solicitant de azil din România

O fetiță care a văzut lumina zilei marți mărește numărul persoanelor cazate în Centrul de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Rădăuți, anunță Inspectoratul General pentru Imigranți.

Micuța este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională din partea statului român, precizează sursa citată.

IGI menționează că marți, o tânără de 21 de ani, din Afganistan a născut, la un spital din municipiul Rădăuți o fetiță de 2,6 kg, perfect sănătoasă, iar micuța Parwana este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională în România.

Aceștia, au ajuns în țara noastră la începutul lunii mai a.c., fiind cazați în Centrul de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți, unde parcurg procedura de azil.

După zilele necesare de spitalizare, Parwana împreună cu mama ei se vor întoarce în Centru, unde sunt așteptate de tată şi de sora mai mare în vârstă de 6 ani. În perioada următoare polițiștii îl vor înregistra pe nou-născut drept cel mai tânăr solicitant de azil din România.

„Evenimentul a creat bucurie în rândul persoanelor cazate și, totodată, pentru personalul centrului, cu toții fiind nerăbdători să o cunoască”, susține IGI.

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți are o capacitate de 150 de locuri, gradul de ocupare este de 30%,  iar 10 dintre persoanele cazate sunt minori.

În data de 4 octombrie 2016, primul copil de refugiați din România, Mattia, s-a născut la Maternitatea Rădăuți, familia lui fiind formată din mamă,  din Iran și tatăl din Irak.(N.B.)