Municipiul Suceava va avea 30 de autobuze electrice mari și 15 minibusuri electrice la Divizia de transport electric a TPL. Primele cinci minibusuri electrice urmează să fie cumpărate în perioada următoare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei,  Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că municipiul Suceava va avea 30 de autobuze electrice mari și 15 minibusuri electrice la Divizia de transport electric a TPL.

El a spus că locația în care se va amenaja Divizia de transport electric a TPL urmează să fie amenajată în zona Burdujeni, iar sediul TPL va rămâne în actuala locație unde există și o posibilitate să fie achiziționate active aflate în curtea TASA.

Primarul a anunțat că în 31 mai va supune aprobării Consiliului Local Suceava amenajarea platformei pentru Divizia de transport electric ce prevede amenajarea terenului, construirea platformei betonate și împrejmuire, costul fiind estimat la 1,5 milioane de lei.

Întreaga zonă ce va fi amenajată are 9.750 de metri pătrați, din care platforma de garare are 5.000 de mp, o stație de mentenanță de 900 de mp, birouri- 60 mp, vestiare-80 mp, depozitul pentru scule și piese-50 mp, stand pentru verificarea auto-65 mp și spălătoria auto-65 mp.

„Îmi doresc să realizăm această investiție în acest an, să punem platforma la dispoziția proiectului pe care îl vom depune pentru aducerea autobuzelor electrice”, a spus Lungu.

El a mai anunțat că în data de 5 iulie se va desfășura licitația pentru achiziționarea a cinci autobuze electrice de capacitate mică, cu fonduri elvețiene, pentru care a fost alocată suma de 4,7 milioane de lei.

Primarul a anunțat că a gândit ca viitorul parc electric al TPL să cuprindă 30 de autobuze mari și 10 mici ce vor fi achiziționate prin proiectul cu fonduri europene la care se adaugă cele cinci autobuze electrice mici cumpărate cu fonduri elvețiene.

„Sunt foarte bune aceste autobuze de capacitate redusă pentru că sunt anumite trasee care nu au atâția călători pentru un autobuz mare și e mai bine să avem astfel de mijloace de transport mai mici”, a spus primarul.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de