Casă din Vatra Dornei cuprinsă de flăcări din cauza aparatelor electrice lăsate sub tensiune


Intră acum și în grupul de

O casă din municipiul Vatra Dornei a fost cuprinsă de un incendiu, miercuri după-amiază, din cauza aparatelor electrice lăsate sub tensiune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul mansardei și bunurile din interiorul unei camere, cu pericol de propagare a flăcărilor la întreaga locuință”, a spus Găleată.

El a precizat că în urma incendiului au ars aproximativ 40 de metri pătrați din astereala acoperișului, pereții exteriori și interiori (din lemn) pe aproximativ 20 de metri pătrați, aparatură electrocasnică, obiecte de mobilier și alte bunuri.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de aparate electrice lăsate sub tensiune”, a precizat slt. Alin Găleată.

Pompierii au lichidat incendiul după aproximativ o oră, reușind să salveze restul casei de locuit, cu bunurile aferente.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de