Autoturism de teren cu țigări de contrabandă în valoare de peste 156.000 lei, abandonat la Brodina după ce polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, un autoturism de teren în care se aflau aproximativ 13.300 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, joi, 24 mai a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei şi traficului cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum forestier greu accesibil, de pe raza localității Brodina de Sus, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

„Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mijlocului de transport, însă şoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea. Lucrătorii noștri au efectuat somațiile legale, dar conducătorul autoturismului nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare şi au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că la scurt timp autoturismul a fost găsit abandonat şi plin cu ţigări de contrabandă, motiv pentru care a fost dus la sediul S.T.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.340 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

„Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 156.078 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

Poliţiştii de frontieră efectuează în continuare cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

(M.T.)