Focuri de armă la Straja pentru oprirea unui autoturism de teren cu care se transportau țigări de contrabandă în valoare de peste 180.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare în încercarea de a opri un autoturism de teren cu care erau transportate țigări de contrabandă în valoare de peste 180.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, vineri, polițiștii SPF  Brodina au identificat în trafic, pe raza comunei Straja, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mijlocului de transport, însă şoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea.

 În aceste condiții, polițiștii au efectuat somațiile legale, dar șoferul nu s-a supus acestora, fapt pentru care au folosit armamentul din dotare şi au tras două focuri de avertisment în plan vertical şi unul spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale.

La scurt timp, autoturismul a fost găsit abandonat şi plin cu ţigări de contrabandă, motiv pentru care a fost dus la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.500 pachete de țigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană în valoare de 181.350 lei.

Țigările au fost confiscate,  iar autoturismul de teren, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare, în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi  infracţionale, precizează sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de