Ambasadorul Germaniei despre turismul în Bucovina: Am văzut frumsețea mănăstirilor, este ceva extraordinar și există mai multe oportunități pentru a dezvolta un astfel de turism


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, a declarat, vineri, la Suceava, că Bucovina este o destinație turistică pentru un turism specific, cultural, care se poate dezvolta, arătând că a văzut frumusețea extraordinară a mănăstirilor din această zonă.

Cord Meier-Klodt a declarat într-o conferință de presă că în cadrul discuțiilor cu autoritățile sucevene a  vorbit despre avantajele comparative ale regiunii și crede că, probabil,  domeniul cel mai evident este turismul.

„Se poate spune că în acest domeniu, investiții au început să crească deja pentru că vin mai mulți turiști din Germania”, a spus diplomatul german.

Întrebat de ce Germania a investit foarte mult în ultimii 15 ani în turismul din Bulgaria și nu s-a orientat și spre această zonă, el a spus că, nefiind cel mai mare specialist în turism, consideră însă că există feluri diferite de turism, respectiv turismul de masă și turismul specific, cultural, special.

„Turistul modern are interese diferite. Eu cred, am o intuiție, pentru că am văzut frumsețea mănăstirilor, fără precedent, este ceva extraordinar, și trebuie că există mai multe oportunități pentru a dezvolta astfel de turism. Este o intuiție foarte clară din partea mea”, a spus Cord Meier-Klodt.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri că autoritățile sucevene vor organiza un infotur pentru agenții de turism din Germania care să vină și să vadă originalul în Bucovina, urmând ca apoi acestea să organizeze excursii cu turiști germani în Bucovina.

El a arătat că, în ultima perioadă, numărul turiștilor germani în Bucovina a crescut și că foarte mulți vin cu autocarul.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de