Tânăr sucevean, prins în PTF Petea, la granița cu Ungaria, cu peste 2.700 de pachete de țigări de contrabandă provenite din Ucraina ascunse în mașina sa înmatriculată în Polonia


Intră acum și în grupul de

Un sucevean în vârstă de 27 de ani este cercetat penal după ce a fost depistat în PTF Petea, la granița româno-ungară, cu țigări de contrabandă provenite din Ucraina și care erau ascunse în diverse locuri din mașina sa înmatriculată în Polonia.

Potrivit Poliției de Frontieră, vineri seara în jurul orei 23:00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare, pentru efectuarea formalităților de frontieră, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană Vasile G., în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în județul Suceava, conducând un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Polonia.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului și bagajelor, iar în urma acestuia au fost descoperită ascunse în două spații special amenajate în portbagajul și în pragurile autoturismului,  de 2.720 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 31.000 lei, au fost reținute în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, conducătorul autoturismului este cercetat pentru deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător sau cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.(N.B.)


Intră acum și în grupul de