Dan Ioan Cușnir: Dacă un pod nou peste râul Suceava costă un milion de euro, de ce consolidarea actualului pod a costat două milioane de euro, iar lucrările nu au rezistat nici șapte ani?

Președintele organizație municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a întrebat, marți, cum se va justifica consolidarea podului pe râul Suceava care face legătura cu cartierul Burdujeni cu două milioane de euro în condițiile în care, potrivit studiului de prefezabilitate pentru un nou pod peste râul Suceava, costurile se ridică la un milion de euro.

 Cușnir arată într-un comunicat de presă că din anul electoral 2016, primarul Ion Lungu și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur,au promis sucevenilor un An Centenar plin de realizări mărețe pentru a marca Anul Centenar – 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

„Printre multe altele, Ion Lungu le promitea sucevenilor Podul Centenar, al doilea pod peste apa Sucevei. Marea realizare a lui Ion Lungu este faptul că, după doi ani, în Anul Centenar, a reușit să finalizeze studiul de prefezabilitate. Ura! De data aceasta, pentru că nu va fi în stare să facă nimic, încearcă să ne impresioneze prin prețul noului pod – doar 1 milion de euro. Gura Păcătosului adevăr grăiește! Avem și noi o întrebare pe care sperăm să i-o adreseze procurorii: Dacă un pod nou costă 1.000.000 euro, cum poate Ion Lungu justifica cheltuirea în perioada 2010-2011 a 1.000.000 euro+4.000.000 lei, adică 2.000.000 euro pentru consolidarea actualului pod din Burdujeni peste Suceava? Și mai mult decât atât, ce fel de lucrări s-au efectuat acum doar 7 ani dacă în prezent calitatea podului este jalnică, traficul pe banda 1 spre Burdujeni fiind aproape imposibil”, arată Cușnir.

El a adăugat că dacă Ion Lungu promitea Podul Centenar, Gheorghe Flutur promitea, printre multe altele, Sala Unirii, iar după peste doi ani, s-a ajuns doar la stadiul de Studiu de Fezabilitate.

„Atât a putut Gheorghe Flutur realiza în doi ani – un studiu de fezabilitate.  Atât au putut Ion Lungu și Gheorghe Flutur realiza în Anul Centenar, multe promisiuni, multă vânzoleală, cocarde în piept și diplome pe care și le vor împărți ei între ei. Dacă Ion Lungu și Gheorghe Flutur ar fi avut responsabilități în anul 1918 – Anul Unirii, ar fi realizat Unirea cu doi ani după Unire. Din fericire, au responsabilități doar în Anul Centenar și îl vor sărbători la doi ani după Anul Centenar”, susține Cușnir.

El crede că sucevenii merită cu mult mai mult.

„Sucevenii merită mult mai mult respect și proiecte de anvergură finalizate la termen.  Avem obligația să continuăm să facem “Totul pentru Suceava”!”, a conchis Dan Ioan Cușnir.(N.B.)