Adolescent din Marginea cercetat de polițiști după ce a furat mopedul fratelui său și nu a oprit la semnalele polițiștilor


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 16 ani, din Marginea, s-a ales cu dosar penal după ce fost prins în trafic în timp ce conducea mopedul fratelui său și nu a oprit la semnalele polițiștilor.

Poliția Județeană Suceava a precizat că luni, 28 mai a.c., la ora 21.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, ce acționa pe DC „Cărămidărie” din comuna Marginea, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui moped fără număr de înregistrare, însă conducătorul vehiculului nu s-a conformat.

Astfel, polițiștii au urmărit mopedul pe o distanță de circa 1 km, după care au reușit identificarea conducătorului.

 

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că mopedul este radiat din circulație din străinătate, din 23.12.2016, şi nu este înmatriculat în România, iar conducătorul acestuia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto”, a menționat IPJ Suceava.

Mai mult, cu ocazia cercetărilor, minorul a declarat faptul că mopedul aparține fratelui său de 29 de ani, din aceeași localitate, și l-a luat fără ştirea acestuia, pentru a fi condus pe drumurile publice.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de