Un elev al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, admis la o academie militară din SUA


Intră acum și în grupul de

Elevul sergent Andrei-Alexandru Savin din cadrul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a fost admis la “United States Air Force Military Academy”, Colorado Springs.

Într-un material însoţit de fotografii, transmis şi semnat de Georgiana Lupu, responsabil Informare şi Relaţii Publice în cadrul Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, se arată că elevul ştefanist a înregistrat de-a lungul celor patru ani de liceu rezultate remarcabile la învăţătură.

Sursa citată precizează că elevul sergent Andrei-Alexandru Savin a participat în clasa a IX-a la Concursul Naţional de fizică „Marian Dacian Bica”, unde a obţinut locul al III-lea şi medalia de bronz, iar în acelaşi an a mai obţinut locul al III-lea la Olimpiada Judeţeană de Matematică şi la Concursul Naţional de referate şi comunicări ştiinţifice „Ştefan Procopiu”.

De asemenea, în anul şcolar 2015, la Concursul Naţional de Referate şi Comunicări Ştiinţifice „Ştefan Procopiu”, Andrei, în echipă cu Alexandru Spânosu a obţinut locul I la secţiunea tehnologie, iar împreună cu George Hariga a urcat pe podium, câştigând medalia de argint la Concursul Naţional de fizică „Marian Dacian Bica”, iar printre performanţele din acelaşi an se numără locul I la etapa pe judeţ şi menţiune la faza naţională a concursului de robotică CANSAT.

Conform sursei citate, începând din clasa a X-a, Andrei- Alexandru Savin s-a situat “pe podiumul câştigătorilor la Olimpiada de Lingvistică”, clasându-se succesiv pe locurile I, III şi II, elevul ştefanist participând şi la Concursul Internaţional de Informatică şi Gândire Computaţională, unde s-a calificat în etapa finală.

“Ca urmare a rezultatelor deosebite la învăţătură, elevul câmpulungean a fost selecţionat să participe timp de două luni la un schimb de experienţă cu şcoala parteneră din localitatea Leiria, Portugalia,  în cadrul programului european Erasmus+ Body”, se menţionează în materialul citat.

Vorbind despre performanţele şcolare şi extraşcolare ale elevului ştefanist, profesoara Mădălina Duminică din cadrul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc afirmă: „Andrei-Alexandru Savin este o persoană sclipitoare, mereu în căutarea excelenţei. Îşi propune obiective greu de atins, dar depune eforturi, uneori aproape supraomeneşti pentru a le atinge. Visul lui a fost să ajungă la USAFA, astfel că am toată încrederea că va avea un viitor strălucit”.

“Andrei continuă tradiţia reuşitelor în United States Air Force Military Academy, unde anul trecut au fost admişi doi absolvenţi ai Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Cristian Hanciuc şi Mihai Hanganu . În aceeaşi academie au mai studiat Adrian Aionesei din promoţia 2013 şi Andrei Măcărescu din promoţia 2005. Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premisa unor cariere de succes. Pentru liceenii militari câmpulungeni aceste rezultate reprezintă un exemplu pentru viitoarea lor carieră militară”, se mai precizează în materialul citat.

(L.B.).


Intră acum și în grupul de