Un contrabandist care a încercat să dea cu mașina peste un echipaj al poliției de frontieră a abandonat autoturismul plin cu țigări la Brodina și a fugit


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au găsit, miercuri, țigări de contrabandă de 46.000 lei într-un autoturism abandonat la Brodina.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 30 mai a.c., în jurul orei 16.30, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Brodina a identificat pe raza localității de frontieră Nisipitu, un autoturism marca Audi A3, despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

„Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a mașinii, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea în mare viteză, spre lucrătorii noștri, cu intenția de a-i lovi, moment în care polițiștii de frontieră au executat un foc de armă spre pneurile autoturismului”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase, iar la scurt timp au descoperit autoturismul abandonat pe raza localității Brodina.

„Imediat, s-au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări. Autoturismul abandonat a fost transportat la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 3.900 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană”, a mai spus ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

Astfel, întreaga cantitate de țigări în valoare de 46.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională în valoare de 12.000 lei au fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea documentării întregii activități infracționale.

Polițiștii de frontieră fac în continuare cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de