12 focuri de avertisment trase de polițiștii de frontieră la Vicovu de Sus. Au fost confiscate țigări în valoare de 35.000 lei, iar un ucrainean a fost reținut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au fost nevoiți să tragă 12 focuri de avertisment pentru reținerea unor persoane care transportau mai multe colete voluminoase.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 30 mai a.c., la nivelul Sectorului P.F. Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localității de frontieră Vicovu de Sus, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

„Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea bărbaților efectuând somațiile prin voce și deoarece aceștia nu s-au supus, fugind în direcții diferite, au fost trase 12 focuri de avertisment în plan vertical”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că în urma acțiunii a fost reținut un cetățean ucrainean, în vârstă de 26 ani, și au fost descoperite patru colete cu țigări.

Totodată, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

„Atât coletele descoperite, cât și persoana reținută, au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.960 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană”, a mai spus ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

Mai mult, întreaga cantitate de țigări, în valoare de 35.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de