ALDE Suceava: Consilierii PNL și PMP din Consiliul Local Suceava au pus încă un bir pe spatele sucevenilor mărind cu 25% prețul biletelor pentru transportul în comun pentru a proteja mafia din transportul ilegal de maxi-taxi și taxi


Intră acum și în grupul de

ALDE Suceava susține, printr-un comunicat de presă, că în ședința de Consiliu Local de joi majoritatea PNL+PMP , a votat creșterea prețului pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun aparținând TPL S.A., cu 25% și implicit majorarea tarifului la abonamente pentru publicul călător, a pensionarilor , a studenților și a elevilor.

„Sucevenii trebuie să știe că acest nou bir pus pe spatele nostru al tuturor , nu s-a pus pentru a îmbunătăți confortul și calitatea transportului în comun sau pentru majorarea salariilor (absolut justificată) a personalului de la TPL. Această majorare a fost făcută pentru a proteja mafia din transportul ilegal de maxi-taxi și taxi din municipiul Suceava, interesele acestor pirați fiind tolerate cu largul concurs al unor oameni care ar trebui să combată acest lucru, fapt de care domnul viceprimar Harsovschi nu este deloc străin”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, lunar, peste 50 de maxi taxi pirat circulă nestingherite prin municipiul Suceava, în condiții de confort și siguranță precară pentru călători, fără a elibera bilete, încălcând normele rutiere elementare, iar prejudiciul estimat este de peste 100. 000 de euro pe lună, bani care realmente sunt „furați” de la TPL, în detrimentul călătorilor și a salariaților de la TPL.

 

„Sucevenii trebuie să știe că această majorare de preț a biletelor putea fi evitată dacă acest fenomen al pirateriei ar fi fost diminuat prin măsuri ferme. Însă acest lucru nu a fost posibil deoarece acești pirați se bucură de complicitatea tacită și de sprijinului viceprimarului Lucian Harșovschi. Degeaba invocă domnia sa tot felul de scuze care țin de legislație, că licențele de pe traseele pe care operează acești pirați sunt acordate de Consiliul Județean. Acestea pot fi invocate până la un punct însă. În momentul în care domnul Harșovschi spune că Primăria Suceava, a dat într-o singură lună amenzi de 40.000 de RON, mimând lupta împotriva acestora, probabil nu s-a gândit că există concurență și între acești pirați. Mai concret, o parte dintre aceștia și-au manifestat nemulțumirea chiar în timp ce efectuau călătoriile ilegale, plângându-se călătorilor că ei trebuie să plătească amendă pentru că a fost întocmită corect nu ca la alțiîi la care sunt „mici scăpări” , sunt contestate în instanță și obțin anularea acestora”, se mai arată în comunicat.

ALDE Suceava precizează că aceste aspecte au fost aduse la cunoștință de cetățeni ai municipiului Suceava, indignați de modul și maniera în care arată transportul public în municipiul Suceava.

 

„Ținând cont de aceste lucruri îl întrebăm public pe domnul viceprimar Lucian Harșovschi : Câte mașini maxi-taxi și mașini taxi deține prin interpuși? Ce venituri lunare îi aduc domniei sale aceste activități? Oare nu există un uriaș conflict de interese legat de această speță? În funcție de răspunsul domniei sale , vom avea și noi o reacție la această speță”, se mai arată în comunicatul ALDE Suceava.

Totodată, ALDE Suceava consideră că această situație nu mai poate fi tolerată și își exprimă convingerea că și alte instituții ale statului trebuie să-și aducă aportul pentru a soluționa această problemă.

„Consilierii locali ai ALDE Suceava, au votat tot timpul împotriva creșterii prețului la salubritate, la creșterea taxelor și impozitelor locale, la creșterea  prețului la căldură și mai nou , ieri, la creșterea prețului la bilete pentru transportul în comun, considerând că aceste biruri puse pe spatele sucevenilor puteau fi evitate sau mult diminuate dacă ar fi fost un management mai performant la nivelul actualei conduceri a Primăriei Suceava”, se concluzionează în comunicatul ALDE Suceava.


Intră acum și în grupul de