Ziua Mondială a Mediului, marcată de APM Suceava pe 5 iunie, prin mai multe acţiuni, între care o masă rotundă cu tema “Importanţa reciclării deşeurilor de plastic”


Intră acum și în grupul de

Ziua Mondială a Mediului va fi marcată în Suceava marţi, pe 5 iunie, prin organizarea la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava a unei mese rotunde cu tema “Importanţa reciclării deşeurilor de plastic”, dar şi printr-o festivitate de premiere a copiilor de la Centrul de Plasament “Speranţa” Suceava pentru implicarea lor în amenajarea unei grădini urbane de flori şi legume în cadrul proiectului „Grădina mea de la Centrul Speranţa”.

Directorul executiv al APM Suceava, Gheorghe Aldea, a precizat luni, într-un comunicat de presă, că la evenimentul organizat de instituţie vor participa reprezentanţi ai unor instituții publice (Prefectura Suceava, Consiliul Județean Suceava, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcția Silvică Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Casa Județeană de Pensii Suceava, Primăria municipiului Suceava, Administrația Parcului Național Călimani), ai Facultăţii de Silvicultură din cadrul USV, ai Eco-Școlii „Ion Creangă” Suceava, ai unor agenți economici (SC RITMIC COM SRL, SC EGGER ROMANIA SRL, SC FERTISOL SRL), precum și ai unor organizații neguvernamentale (GEC Bucovina, Fundația de speologie “Club Speo Bucovina”, Asociația “Eudemos”) care activează în domeniul mediului.

El a spus că manifestarea face parte din activităţile dedicate celebrării Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie,  zi instituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

“Tema pentru Ziua Mondială a Mediului din acest an este “Poluarea cu plastic” iar deviza sub care se organizează evenimentele/acțiunile pentru marcarea acesteia este  “Stop poluării cu plastic – Dacă nu îl reutilizați, refuzați-l!”. Atât tema, cât și sloganul, ne îndeamnă să conștientizăm pericolul pe care îl are poluarea cu plastic asupra mediului și sănătății noastre. De asemenea, ne încurajează să reciclăm/reutilizăm produsele din plastic sau să le refuzăm. Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului Suceava vor prezenta semnificația și importanța zilei de 5 iunie, cât și aspecte privind poluarea cu plastic, la nivel global, european, național și local”, a mai spus Aldea.

Totodată, reprezentanții SC RITMIC COM SRL vor prezenta informaţii referitoare la valorificarea deșeurilor din plastic în județul Suceava, iar partener al evenimentului organizat de APM Suceava este Asociația EUDEMOS Păltinoasa.

“Ziua Mondială a Mediului va fi marcată şi la Centrul de Plasament „Speranţa” unde se derulează proiectul „Grădina mea de la Centrul Speranţa”. În cadrul evenimentului, care va avea loc la ora 14:30, copiii vor fi premiaţi pentru implicarea lor în activităţi de amenajare a unei grădini urbane cu flori şi legume la ei, la Centrul de Plasament. Evenimentul este o activitate a proiectului „Grădina mea de la Centrul Speranţa”, organizat de Fundaţia Speologică Suceava în parteneriat  cu Centrul de Plasament „Speranţa” şi Agenția pentru Protecția Mediului Suceava. Proiectul este  finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România”, se mai arată în comunicatul de presă.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de