Un adolescent mușcat de un șarpe a primit îngrijiri la UPU Suceava. Acesta este cel de-al doilea caz din ultima lună înregistrat în județ


Intră acum și în grupul de

Un adolescent din judeţul Iaşi, cu o plagă muşcată de şarpe în zona labei piciorului, a primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava, acesta fiind al doilea caz de plagă muşcată de şarpe înregistrat în acest an după cel din 12 mai.

Potrivit UPU Suceava, un adolescent din judeţul Iaşi, în vârstă de 18 ani, s-a prezentat, sâmbătă, pentru îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava declarând că a fost muşcat de şarpe.

Pacientul a fost diagnosticat cu “plagă muşcată de şarpe antepicior stâng”, iar după acordarea îngrijilor medicale acesta a putut pleca la domiciliu.

Potrivit specialiştilor, în cazul plăgilor muşcate de şarpe se procedează la administrarea de vaccin antitetanic şi toaletarea plăgii, iar în cazul în care muşcătura a fost provocată de un şarpe veninos sau dacă nu se cunoaşte specia de şarpe pacientului i se administrează în spital ser antiviperin.

Dacă intervin complicaţii, respectiv zona plăgii muşcate se necrozează, se poate interveni chirurgical pentru toaletarea plăgii.

De precizat este că în cursul zilei de duminică, la UPU Suceava au mai fost acordate îngrijiri medicale unui copil în vârstă de 3 ani din municipiul Suceava, care a fost diagnosticat cu “traumatism indirect picior stâng, plagă înţepată gamba stângă, posibil şarpe”, pacientul neavând nevoie de spitalizare.

Reamintim că în data de 12 mai 2018, o femeie în vârstă de 69 de ani din localitatea Izvoarele Sucevei a fost internată în SJU Suceava fiind diagnosticată cu plagă muşcată de şarpe la mâna stângă.

Conform reprezentanţilor UPU Suceava, unitatea dispune, în prezent, în stoc de 9 doze de ser antiviperin.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de