Amenzi în valoare de aproximativ 235.000 lei date de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat în perioada 1 – 3 iunie a.c., acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive.

Poliția Județeană Suceava a precizat că în cadrul acțiunii s-a constatat săvârşirea unei infracţiuni şi au fost aplicate 433 sancţiuni contravenționale, în valoare de 234.915 lei, din care 287 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, poliţiştii au reţinut 50 permise de conducere, dintre care 31 pentru viteză, 14 pentru depăşiri, 5 pentru alte abateri şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, 2 iunie a.c., în jurul orei 16.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 209G, din comuna Straja, autoturismul condus de un localnic de 63 de ani care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)

loading...